Kókuszos-chilis csirkehús

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kókuszos-chilis csirkehús
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db lebőrözött, kicsontozott csirkecomb
3 dkg kókuszkrém
1 db vékonyra szeletelt, karikára vágott piros chilipaprika
másfél dl tyúkhúsleves
4 szál vékonyra szeletelt, karikára vágott újhagyma
4 evőkanál mogyoróvaj
1 db zöldcitrom leve és reszelt héja
1 evőkanál napraforgóolaj
ízlés szerint
A díszítéshez:
1 szál újhagyma
1 db friss piros chilipaprika
A tálaláshoz:
igény szerint főtt rizs

Elkészítés:

1. A forró tyúkhúslevest tálkába öntjük. Belemorzsoljuk a kókuszkrémet (1. kép) és addig keverjük, míg fel nem oldódik benne.

2. Nagy serpenyőben vagy wokban felhevítjük az olajat. Beletesszük a csíkokra vágott csirkehúst és kevergetve aranybarnára pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a chilit meg az újhagymát (2. kép), és pár percig együtt sütjük.

4. Belekeverjük a tyúkhúslevest, a mogyoróvajat (3. kép), a zöldcitrom héját és levét, 5 percig lassan forraljuk.

5. A húst tálra szedjük át, chilivel és újhagymával díszítjük. Rizst tálalunk mellé.

Kókuszos-chilis csirkehús Kókuszos-chilis csirkehús Kókuszos-chilis csirkehús
A thai konyhában fontos szerepe van a zöldcitromnak, kivált, amikor olyan édeskés hozzávalókkal párosítják, mint a kókusz meg a földimogyoró. Azért használják szívesebben, mint a citromot, mert savanykásabb és így üdébb ízt kölcsönöznek az ételnek. Ha nem kapunk zöldcitromot, megfelel a citrom is.
Ehhez az ételhez thai jázminrizst kínáljunk, amelynek kellemes illata nagyszerűen illik a fogás jellegzetes ízéhez.
Ha a rizs nem puhul meg teljesen, jól záródó fedővel letakarva, esetleg még tiszta konyharuhát is ráborítva pihentetjük.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Kókuszos-chilis csirkehús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1599 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Kókuszos-chilis csirkehús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
tippek, fortélyok