Köményes csirke sárgabarackkal

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Köményes csirke sárgabarackkal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb lebőrözött csirkecomb
1 evőkanál őrölt kurkuma
1 db reszelt, héja citrom
1 és ¼ dl joghurt
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
25 dkg rizs
2 evőkanál pirított napraforgómag
2 evőkanál pirított mogyoró
vagy
2 evőkanál pirított mandula
igény szerint zöldsaláta
igény szerint szeletelt citrom

Elkészítés:

1. A csirkecombokról lefaragjuk a fölösleges zsírt.

2. A felsőcomb húsát éles késsel óvatosan bevágjuk a csontig (1. kép).

3. A húst az ízületig lefejtjük a csontról. A csontot megfogjuk, erős csavarintással elválasztjuk az alsócomb csontjától (2. kép) és kihúzzuk.

4. A felsőcomb húsát szétterítjük és a belsejét meghintjük a reszelt citromhéjjal meg borssal. A csont helyén megtöltjük asztalt barackkal (3. kép), összehajtjuk és fogvájóval megtűzzük.

5. A sütőt 190 °C-ra bemelegítjük. A joghurtot elkeverjük a kurkumával meg a római köménnyel, megsózzuk, megborsozzuk és egyenletesen a csirkecombokra kenjük. A tepsibe fektetett húst 35-40 percig sütjük, amíg tűpróbára tiszta levet nem enged.

6. Ezalatt enyhén sós, forró vízben puhára főzzük a rizst, és összeforgatjuk a pirított mandula- vagy mogyoróforgáccsal meg a napraforgómaggal. A combokat citromszeletekkel díszítjük és salátát kínálunk hozzá.

Köményes csirke sárgabarackkal Köményes csirke sárgabarackkal Köményes csirke sárgabarackkal
A rizst egyszerűbb és biztonságosabb sütőben elkészíteni. Amikor már nagyon forr, szorosan fedjük le és nagyon alacsony hőfokon pároljuk a sütőben.
Jobban "kiadja" az ízét a mandula, ha zsír nélkül, serpenyőben enyhén megpirítjuk.
Köményes csirke sárgabarackkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1302 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Köményes csirke sárgabarackkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
cikkek