Mornay-mártás

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mornay-mártás
Adag: 5 adag (2.5 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg reszelt gruyere sajt
15 dkg liszt
25 dl tej
15 dkg vaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. Öntöttvas serpenyőben, közepes lángon, a vajat felolvasztjuk. Beleszórjuk a lisztet, és 1-2 percig állandó kevergetés közben felforrósítjuk, de ne piruljon meg.

2. Levesszük a tűzről, a tejet lassan, erősen keverve hozzáöntjük. A mártást közepes lángon, állandó keveréssel felforraljuk, és 3-4 percig főzzük, amíg olyan sűrű lesz, hogy nem folyik le egy kanál hátáról. Ha csomók képződtek benne, átszűrjük, majd egy másik edényben felmelegítjük.

3. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tojássárgáját, a sajtot, a szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezzük.

Névadója: Philippe Mornay, IV. Henrik francia király tanácsadója volt.
A sajttal és tojássárgájával gazdagított fehér mártás a grillezett fésűkagyló koronája.
Mornay-mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 11104 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások Mártások
(Vince Kiadó, 2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is különleges ínyencséget varázsolni? A jól megfogalmazott receptleírások segítségével a fehér vajmártás, a remulád-mártás... bővebben...
Mornay-mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások Mártások
(Vince Kiadó, 2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is különleges ínyencséget varázsolni? A jól megfogalmazott receptleírások segítségével a fehér vajmártás, a remulád-mártás... bővebben...
cikkek