Fehérmártás

Besamel

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fehérmártás
Adag: 1 adag (0.55 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl tej
3 dkg liszt
3 dkg vaj
1 csipet frissen őrölt szerecsendió
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. Öntöttvas serpenyőben, kis vagy közepes lángon, a vajat felolvasztjuk. Beleszórjuk a lisztet (1. kép), és 1-2 percig állandóan kevergetve felforrósítjuk, de ne piruljon meg (2. kép).

2. Levesszük a tűzről, és a tejet lassan, erősen keverve hozzáöntjük (3. kép). A mártást közepes lángon, állandóan kevergetve felforraljuk, 3-4 percig főzzük, amíg olyan sűrű lesz, hogy nem folyik le egy kanál hátáról (4. kép). Ha csomók képződtek benne, átszűrjük, és egy másik edényben felmelegítjük. A szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezzük, forrón tálaljuk.

Fehérmártás Fehérmártás Fehérmártás Fehérmártás
Ebből az alapmártásból, amelyet pl. zöldségekhez kínálhatunk, számos más változat is elkészíthető.
A fehérmártást, vagyis a besamelt a liszt és vaj hevítéséből keletkező keverék sűríti be.
A tejbe tehetünk 1 kis fej vöröshagymát is, amelybe 1 szem szegfűszeget szúrtunk.
Fehérmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2660 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások Mártások
(Vince Kiadó, 2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is különleges ínyencséget varázsolni? A jól megfogalmazott receptleírások segítségével a fehér vajmártás, a remulád-mártás... bővebben...
Fehérmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások Mártások
(Vince Kiadó, 2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is különleges ínyencséget varázsolni? A jól megfogalmazott receptleírások segítségével a fehér vajmártás, a remulád-mártás... bővebben...
twitter