Mustármártás

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mustármártás
Eszközök: kés, lábas, szűrő, tűzhely
Adag: 1 adag (0.25 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél evőkanál dijoni mustár
2 dkg vaj
1 nagyobb fej finomra vágott mogyoróhagyma
1 dl fehérbor
½ dl tejszín
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Kis lábosban, kis lángon, a vajat felolvasztjuk, beletesszük a mogyoróhagymát, puhára és üvegesre pároljuk, de ne piruljon meg.

2. Beleöntjük a bort, egy fakanállal felkaparjuk a lábos aljáról a vajat, mert még sok íz van benne. Belekeverjük a húslevet, felforraljuk, aztán a folyadékot, kis lángon, fedő nélkül, addig főzzük, amíg a felére besűrűsödik.

3. Belekeverjük a tejszínt, további 2-3 percig főzzük. Finom szűrőn tiszta edénybe csurgatjuk.

Ez a pikáns mártás kitűnő nyúlhoz, borjú- vagy sertéshúshoz.

Sötét marhahús-alaplé

Kép nélkül
150 dkg borjúhús vagy
150 dkg marhahús
1 db apróra vágott sárgarépa
1 szál póréhagyma
40 dl hideg víz
2 evőkanál paradicsompüré
6 szem bors

1. Tepsibe tesszük a marha- vagy borjúhúst, és 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megpirítjuk. Félidőben hozzáadjuk a vöröshagymát, az apróra vágott sárgarépát, póréhagymát és szárzellert (1. kép).

2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a hideg vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyöztetve főzzük, a keletkező habot leszedjük (2. kép).

3. A levet finom szűrőn tálba szűrjük. A csontokból és a zöldségekből a merőkanállal gyöngéden kinyomkodjuk a levet (3. kép). Hogy teljesen lehűljön, hűtőszekrénybe tesszük. A megszilárdult zsírt a tetejéről leszedjük.

Mustármártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6970 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások Mártások
(Vince Kiadó, 2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is különleges ínyencséget varázsolni? A jól megfogalmazott receptleírások segítségével a fehér vajmártás, a remulád-mártás... bővebben...
Mustármártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások Mártások
(Vince Kiadó, 2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is különleges ínyencséget varázsolni? A jól megfogalmazott receptleírások segítségével a fehér vajmártás, a remulád-mártás... bővebben...
tippek, fortélyok