Spanyol csirke

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spanyol csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db negyedelt csirke
12 dkg garnélarák
40 dkg kockára vágott, konzerv paradicsom
4 evőkanál friss, apróra vágott oregánó
1 fej hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint rizs

Elkészítés:

1. A negyed csirkéket lebőrözzük (1. kép). Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és a húst körös-körül aranybarnára pirítjuk.

2. A paprikát kimagozzuk és éles késsel átlósan vékony csíkokra vágjuk A hagymát meghámozzuk és felkarikázzuk (2. kép). Mindkettőt a serpenyőbe tesszük és megpároljuk.

3. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, az oregánót, megsózzuk, megborsozzuk. Felforraljuk, lefedjük és kis lángon 45 percig gyöngyözve forraljuk, míg a hús átfő és tűpróbára tiszta levet enged.

4. A chorizót vékonyan felkarikázzuk és a garnélával együtt a húshoz adjuk (3. kép), még 5 percig főzzük, utánízesítjük, és rizskörettel tálaljuk.

Spanyol csirke Spanyol csirke Spanyol csirke
A chorizo sertéshúsból készült spanyol borsos, fokhagymás csípős kolbász, amely a nagy szupermarketekben és néhány csemegeboltban kapható.
Spanyol csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1979 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Spanyol csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
ételfotó