Spanyol csirke



Elkészítés:
1. A negyed csirkéket lebőrözzük (1. kép). Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és a húst körös-körül aranybarnára pirítjuk.
2. A paprikát kimagozzuk és éles késsel átlósan vékony csíkokra vágjuk A hagymát meghámozzuk és felkarikázzuk (2. kép). Mindkettőt a serpenyőbe tesszük és megpároljuk.
3. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, az oregánót, megsózzuk, megborsozzuk. Felforraljuk, lefedjük és kis lángon 45 percig gyöngyözve forraljuk, míg a hús átfő és tűpróbára tiszta levet enged.
4. A chorizót vékonyan felkarikázzuk és a garnélával együtt a húshoz adjuk (3. kép), még 5 percig főzzük, utánízesítjük, és rizskörettel tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |