Karibi csirke

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Karibi csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db lebőrözött csirkecomb
2 db mangó
1 evőkanál napraforgóolaj
2 evőkanál barna cukor
1 mokkáskanál cayenne-bors
A díszítéshez:
2 evőkanál kókuszreszelék
ízlés szerint petrezselyem
igény szerint szeletelt zöldcitrom

Elkészítés:

1. A csirkecombokat átlósan beirdaljuk és nagy tálba tesszük.

2. A zöldcitromok héját vékonyan lereszeljük.

3. A citromok kifacsart levével meglocsoljuk a húst (1. kép), majd megszórjuk a cayenne-borssal. Lefedjük és legalább két órára, de inkább egy éjszakára behűtjük.

4. A mangókat meghámozzuk, félbevágjuk, magjukat kivesszük, húsukat csíkokra metéljük (2. kép).

5. A combokat szűrőlapáttal kivesszük a pácból, a pácot félretesszük. Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és a combokat többször megforgatva aranybarnára sütjük. Hozzáadjuk a pácot, a citromhéjat, a mangócsíkokat (3. kép) meg a cukrot, és jól összekeverjük.

6. Lefedjük és időnként megkeverve 15 percig pároljuk. Zöldcitromszeletekkel és petrezselyemmel díszítjük. Tálalás előtt kókuszreszelékkel is megszórhatjuk.

Karibi csirke Karibi csirke Karibi csirke
Az érett mangó színe a zöldtől a rózsapirosig terjedhet, a húsáé pedig a sárgától a narancs színűig. Olyan gyümölcsöt válasszunk, amely nyomásra enged egy kicsit.
Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Karibi csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2606 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Karibi csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
lexikon