Teppanyaki

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Teppanyaki
Eszközök: kés, reszelő, serpenyő, tűzhely, wok
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dkg szójacsíra
4 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál japán szójaszósz
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
¾ db zöldpaprika
3 szál újhagyma
¾ evőkanál napraforgóolaj
vagy
¾ evőkanál szezámolaj

Elkészítés:

1. A csirkemelleket éles késsel átlósan 5 mm vastag csíkokra metéljük (1. kép).

2. A paprikákat kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk (2. kép). Megtisztítjuk és felkarikázzuk az újhagymát meg a bébikukoricát. A paprikát, az újhagymát, a kukoricát, a szójacsírát meg a búst tányérra tesszük.

3. Egy nagy serpenyőt vagy wokot kikenünk olajjal és a húst meg a zöldségeket adagonként megpirítjuk rajta. Mindig csak egy réteget tegyünk bele, hogy a hozzávalók jól átsüljenek.

4. A kétféle szójaszószt meg a gyömbért összekeverjük (3. kép) és kis tálkában a húshoz kínáljuk, mártogatásra.

Teppanyaki Teppanyaki Teppanyaki
Ha nem találunk édes japán szójaszószt, adjunk a mártáshoz 1 evőkanál barnacukrot.
A mártás a csirke pácolására is alkalmas, de ne tartsuk benne 120 percnél tovább, mert a szójaszósz kiszárad és rágós lesz. Ehhez a recepthez más zöldségféléket is használhatunk, például héjas, zsenge cukorborsót vagy vékonyan szeletelt sárgarépát.
Teppanyaki
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5655 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Teppanyaki
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
cikkek