Csirke paprikával és feketebabbal

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirke paprikával és feketebabbal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg csíkokra vágott csirkemellfilé
1 evőkanál feketebabszósz
1 db csíkokra vágott zöld húsú paprika
1 db csíkokra vágott piros húsú paprika
1 db apróra vágott piros chilipaprika
1 csipet
8 dkg szeletelt gomba
1 fej apróra vágott hagyma
5 szál apróra vágott újhagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál olaj
A fűszerezéshez:
½ kávéskanál kristálycukor
½ kávéskanál
1 kávéskanál étkezési keményítő
2 evőkanál rizsbor
3 evőkanál tyúkhúsleves
1 evőkanál sötét szójaszósz
2 evőkanál marhahúsleves

Elkészítés:

1. A húst tálba tesszük, meghintjük sóval és a rizsborral elkevert keményítővel, leöntjük vízzel (1. kép) és 30 percig pihentetjük.

2. Wokban vagy mély serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat és 4 percig pirítjuk a vékony csíkokra metélt húst, végül átszedjük egy tálra (2. kép). Megtisztítjuk a wokot.

3. A wokba öntjük a maradék olajat és beletesszük a fokhagymát, a feketebab-mártást, a paprikát, a chilit, a gombát (3. kép) meg a kétféle hagymát. Erős lángon kevergetve 2 percig sütjük, majd hozzáadjuk a húst.

4. Beledolgozzuk a fűszereket, a tyúkhúslevest, a marhahúslevest és 3 percig sütjük, besűrítjük az elkevert keményítővel és tálaljuk. Frissen főtt távol-keleti tészta illik hozzá.

Csirke paprikával és feketebabbal Csirke paprikával és feketebabbal Csirke paprikával és feketebabbal
Feketebab-mártást sok szupermarketben és ázsiai élelmiszerboltban árusítanak. Ha nem kapunk friss tésztát, a száraz is megfelel.
A gombát ne hámozzuk meg, többségüket nem is lehet. A hámozással sok értékes anyagot távolítanánk el. A termesztett gombánál elég egy alapos, gyors mosás. Az erdei gombákat csak szárazon, kapargatással tisztítjuk. Átázva nehezen piríthatók, ránthatók.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Csirke paprikával és feketebabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1323 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Csirke paprikával és feketebabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
könyvek