Bárányhús-alaplé

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: kés, lábas, szűrő, tűzhely
Adag: 7 liter
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1050 dkg báránycsont
14 db apróra vágott sárgarépa
210 dl víz
6 szem bors
7 fej negyedekre vágott vöröshagyma
7 szál darabolt póréhagyma
7 szál darabolt szárzeller

Elkészítés:

1. Nagy fazékba tesszük a báránycsontot (1. kép). Felöntjük vízzel, felforraljuk, majd a csontokat kivesszük, lecsepegtetjük, leöblítjük.

2. A csontokat tiszta fazékba tesszük. Hozzáadjuk a felnegyedelt vöröshagymát, az apróra vágott sárgarépát, a darabokra vágott póréhagymát és szárzellert. Beletesszük a bouquet garnit (2. kép), a borsot, és felöntjük a vízzel.

3. Felforraljuk, majd kis lángon 120-180 percen át gyöngyöztetve főzzük, közben a habot és a zsírt rendszeresen leszedjük a tetejéről. Ehhez használjunk lapos szűrőkanalat (3. kép).

4. A levet tálba szűrjük. A csontokból és a zöldségekből merőkanállal az összes folyadékot kinyomkodjuk (4. kép). Néhány órára hideg helyre tesszük, a megszilárdult zsírt a tetejéről leszedjük.

Bárányhús-alaplé Bárányhús-alaplé Bárányhús-alaplé Bárányhús-alaplé
Az alaplevet hűtőben 3 napig tarthatjuk el. Azonban a jégkockatartóban adagokra osztva 6 hónapra is a fagyasztóba tehetjük.
Daraboltassuk fel a hentessel a báránycsontokat, hogy beférjenek a fazékba.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Bárányhús-alaplé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2245 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások Mártások
(Vince Kiadó, 2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is különleges ínyencséget varázsolni? A jól megfogalmazott receptleírások segítségével a fehér vajmártás, a remulád-mártás... bővebben...
Kép nélkül
Bárányhús-alaplé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások Mártások
(Vince Kiadó, 2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is különleges ínyencséget varázsolni? A jól megfogalmazott receptleírások segítségével a fehér vajmártás, a remulád-mártás... bővebben...
könyvek

Kapcsolódó receptek (báránycsont összetevők alapján)