Spagetti carbonara

Spagetti szénégető módra

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti carbonara
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
18 dkg húsos, csíkokra vágott füstölt szalonna
vagy
18 dkg csíkokra vágott pancetta
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
másfél dl tejszín
8 dkg reszelt parmezán sajt
2 db tojás
5 dkg kemény, reszelt juhsajt
vagy
5 dkg reszelt pecorino sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a csíkokra vágott pancettát vagy húsos füstölt szalonnát.

2. Hozzáadjuk az egész fokhagymagerezdet, és 2-3 percig kevergetve pirítjuk. A fokhagymagerezdet kidobjuk.

3. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Közben a tojásokat tálba ütjük, összekeverjük a tejszínnel és a kétféle reszelt sajttal.

4. A tésztát leszűrjük és beleöntjük a serpenyőbe. Ráöntjük a mártást és összemelegítjük, de nem főzzük.

5. Közben a szalonnapörcöt és az olajat is megforrósítjuk és a tésztára öntjük. Jó adag frissen őrölt borssal fűszerezzük.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Spagetti carbonara
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1632 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Spagetti carbonara
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szótár