Tejszínes-citromos spagetti

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tejszínes-citromos spagetti
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom leve és reszelt héja
50 dkg spagetti
2 és fél dl tejszín
2 teáskanál olívaolaj
1 db citrom leve
1 kisebb hegyes, karikára vágott erős paprika
8 dkg reszelt parmezán sajt
1 gerezd kockára vágott fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az egyik citrom héját lereszeljük, húsát darabokra vágjuk. A másik citrom levét kifacsarjuk.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

3. Hozzáadjuk a citrom héját és húsát. Megsózzuk, felöntjük a tejszínnel, és kis lángon 4-5 percig főzzük.

4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

5. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Karikára vágott hegyes erős paprikával és reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Tejszínes-citromos spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3703 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Tejszínes-citromos spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
google+