Spagetti kagylóval

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Spagetti kagylóval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
75 dkg héjas vénuszkagyló
vagy
75 dkg héjas szívkagyló
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor petrezselyemzöld
4 nagyobb érett, hámozott paradicsom
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A héjas kagylót hideg vízben 60 percig áztatjuk.

2. Nagy serpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk és beletesszük a kagylót. Felöntjük a borral. Közepes lángon kb. 10 percig főzzük. Amelyik kagyló héja nem nyílt ki, kidobjuk. Leszűrjük, a folyadékot félretesszük.

3. Ugyanabban a serpenyőben megforrósítjuk a maradék olajat. Beletesszük a zúzott fokhagymát. 1 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot és 8 percig főzzük. Felöntjük a kagyló főzővizével. Sóval, borssal ízesítjük, és további 15 percig főzzük.

4. Hozzáadjuk a kagylót (ízlés szerint kiszedjük a héjából) és az apróra vágott petrezselymet. További 2 percig főzzük.

5. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

6. Leszűrjük és beleöntjük a serpenyőbe. Összemelegítjük.

Spagetti kagylóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1824 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Spagetti kagylóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
cikkek