Kagylós spagetti



Elkészítés:
1. A héjas fekete kagylót sós meleg vízben 1 óráig áztatjuk.
2. Nagy serpenyőbe áttesszük a lecsöpögtetett kagylót. Felöntjük a borral, és nagy lángon addig főzzük, amíg a kagylók héja ki nem nyílik. A lángot eloltjuk, azokat a kagylókat, amelyek nem nyíltak ki, kidobjuk.
3. A levet leszűrjük és félretesszük. Nyolc kagylót félreteszünk, a többi húsát kivesszük a héjából és felaprítjuk.
4. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a zúzott fokhagymát, a héjas kagylót és az apróra vágott petrezselymet. Borssal ízesítjük, 4-5 percig sütjük. Hozzáadjuk a kagylóhúst is.
5. A serpenyőbe beleöntjük a félretett boros folyadékot és felforraljuk.
6. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és beleöntjük a serpenyőbe. Összemelegítjük.