Kagylós spagetti

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kagylós spagetti
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg héjas fekete kagyló
50 dkg spagetti
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 dl száraz fehérbor
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A héjas fekete kagylót sós meleg vízben 1 óráig áztatjuk.

2. Nagy serpenyőbe áttesszük a lecsöpögtetett kagylót. Felöntjük a borral, és nagy lángon addig főzzük, amíg a kagylók héja ki nem nyílik. A lángot eloltjuk, azokat a kagylókat, amelyek nem nyíltak ki, kidobjuk.

3. A levet leszűrjük és félretesszük. Nyolc kagylót félreteszünk, a többi húsát kivesszük a héjából és felaprítjuk.

4. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a zúzott fokhagymát, a héjas kagylót és az apróra vágott petrezselymet. Borssal ízesítjük, 4-5 percig sütjük. Hozzáadjuk a kagylóhúst is.

5. A serpenyőbe beleöntjük a félretett boros folyadékot és felforraljuk.

6. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és beleöntjük a serpenyőbe. Összemelegítjük.

Kagylós spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2041 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Kagylós spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szótár