Linguine zöldbabbal és burgonyával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Linguine zöldbabbal és burgonyával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg darabolt zöldbab
30 dkg hámozott, kockára vágott újburgonya
vagy
50 dkg linguine
5 dkg vaj
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
1 adag pesto szósz
4 dkg kemény, reszelt juhsajt
vagy
4 dkg reszelt pecorino sajt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A meghámozott burgonyát kockára vágjuk, és egy fazék sós vízbe tesszük. Hozzáadjuk a feldarabolt zöld hüvelyű babot és felforraljuk.

2. Ha megpuhultak, szűrőkanállal kivesszük a zöldségeket. Ugyanabban a vízben al dente (rugalmasra) főzzük a tésztát.

3. Közben elkészítjük a pestót. Belekeverünk 2 evőkanálnyit a tészta főzővizéből.

4. A vajat serpenyőben megforrósítjuk, és beletesszük a leszűrt zöldségeket.

5. A tésztát leszűrjük és beleöntjük a serpenyőbe. Belekeverjük a pestót.

6. Kétféle reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Pesto

Pesto
2 dkg reszelt parmezán sajt
4 evőkanál fenyőmag
2 dkg kemény, reszelt juhsajt vagy
2 dkg reszelt pecorino sajt
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb csokor friss, apróra vágott bazsalikom
ízlés szerint

1. A kissé felaprított friss bazsalikomleveleket robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot, a szétnyomott fokhagymát és a fenyőmagot. Sima krémmé keverjük.

2. Vékony sugárban csorgatjuk hozzá az olajat, állandó keverés mellett. Sóval ízesítjük.

3. Főtt tésztába keverve vagy burgonyagnocchira csöpögtetve fogyasztjuk.

Linguine zöldbabbal és burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1286 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Linguine zöldbabbal és burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
hírlevél