Konyakos és zöldfűszeres tészta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Konyakos és zöldfűszeres tészta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál friss, apróra vágott zsályalevél
1 evőkanál friss, apróra vágott menta
1 evőkanál friss, apróra vágott rozmaring
1 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
vagy
50 dkg spagettini
¾ dl konyak
vagy
¾ dl brandy
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej kockára vágott hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
12 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

2. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.

3. Hozzáadjuk a felaprított zöld fűszereket, s 1 percig kevergetve pirítjuk.

4. Felöntjük a konyakkal vagy brandyvel, és 1-2 percig főzzük.

5. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük, lecsöpögtetjük, és beleöntjük a serpenyőbe. Sóval, borssal ízesítjük és összemelegítjük. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Konyakos és zöldfűszeres tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2086 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Konyakos és zöldfűszeres tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
ételfotó