Metélt kék kagylóval

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg héjas kékkagyló
1 és ¼ dl frissen elkészített paradicsommártás
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 és ¼ dl készen vásárolt paradicsommártás
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 és ¼ dl száraz fehérbor
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A héjas kék kagylót sós meleg vízben 60 percig áztatjuk.

2. Átöntjük egy nagy fazékba, s közepes lángon kb. 10 percig főzzük. Amelyik kagyló héja nem nyílt ki, kidobjuk. A főzővizet leszűrjük és félretesszük.

3. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. 1 percig kevergetve pirítjuk.

4. Felöntjük a borral és a paradicsommártással, és addig főzzük, amíg a nedvesség nagy része el nem párolog. Beletesszük a kagylót, és további 2-3 percig főzzük. Megsózzuk.

5. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

6. Leszűrjük és beleöntjük a serpenyőbe. Összemelegítjük, és melegen tálaljuk.

Metélt kék kagylóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1448 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Metélt kék kagylóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recepttár