Metélt kék kagylóval



Elkészítés:
1. A héjas kék kagylót sós meleg vízben 60 percig áztatjuk.
2. Átöntjük egy nagy fazékba, s közepes lángon kb. 10 percig főzzük. Amelyik kagyló héja nem nyílt ki, kidobjuk. A főzővizet leszűrjük és félretesszük.
3. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. 1 percig kevergetve pirítjuk.
4. Felöntjük a borral és a paradicsommártással, és addig főzzük, amíg a nedvesség nagy része el nem párolog. Beletesszük a kagylót, és további 2-3 percig főzzük. Megsózzuk.
5. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.
6. Leszűrjük és beleöntjük a serpenyőbe. Összemelegítjük, és melegen tálaljuk.