Tenger és hegy spagetti

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tenger és hegy spagetti
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg szárított vargánya
50 dkg héjas vénuszkagyló
50 dkg héjas fekete kagyló
50 dkg spagetti
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 nagy hámozott, negyedelt paradicsom
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A héjas fekete és vénuszkagylót hideg vízben 1 óráig áztatjuk.

2. Leszűrjük és áttesszük egy nagy lábosba. Nagy lángon addig főzzük, amíg a kagylók héja ki nem nyílik. A lángot eloltjuk, azokat a kagylókat, amelyek nem nyíltak ki, kidobjuk. A kagyló húsát kivesszük a héjából.

3. A szárított vargányát 15 percig meleg vízben áztatjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett gombát.

4. 10 perc múlva hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, és további 10 percig főzzük. Beletesszük a kagylóhúst is. Sóval ízesítjük, s felöntjük a kagyló leszűrt főzővizével. 5 percig főzzük.

5. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Ha a tészta megfőtt, lecsöpögtetjük és beleöntjük a serpenyőbe. Összemelegítjük, és azonnal tálaljuk.

Tenger és hegy spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2202 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Tenger és hegy spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
hírlevél