Spagetti garnélarákkal

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Spagetti garnélarákkal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg garnélarák
50 dkg spagetti
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
½ dl tejszín
1 és ¼ dl száraz fehérbor
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 kisebb csípős, karikára vágott chilipaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rákokat a páncéllal együtt megtisztítjuk.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát, a felkarikázott chilit és az apróra vágott petrezselymet. Hozzáadjuk a rákot, és további 2-3 percig sütjük.

3. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség nagy része el nem párolog (kb. 8 perc). Megsózzuk és felöntjük a tejszínnel.

4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

5. Leszűrjük és belekeverjük a serpenyőbe. 2 percig kevergetve összemelegítjük.

Spagetti garnélarákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2651 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Spagetti garnélarákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
lexikon