Spagetti folyami rákkal



Elkészítés:
1. A folyami rákokat megtisztítjuk, páncéljukat lefejtjük. Fejüket félretesszük, törzsüket 4-5 cm-es darabokra vágjuk. Hideg vízzel leöblítjük, majd szárazra töröljük.
2. A rákfejeket lábosba tesszük, hozzáadjuk a feldarabolt szárzellert, sárgarépát, a félbevágott hagyma egyik felét, a paradicsomot, a babérlevelet és 1 csokor, összekötözött petrezselymet. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, megsózzuk és felforraljuk. A tüzet mérsékeljük és a levest kb. 45 percig főzzük.
3. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a maradék, kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a maradék, apróra vágott petrezselymet. Hozzáadjuk a folyami rákot, és 7-8 percig sütjük.
4. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség nagy része elpárolog. Néhány rákdarabot kiveszünk, eltávolítjuk a kemény részeket, a húst pedig villával összetörjük. Visszatesszük a serpenyőbe.
5. A levest leszűrjük, majd visszaöntjük a lábosba. Felforraljuk, és a spagettit megfőzzük benne. A tésztát leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Összemelegítjük, és azonnal tálaljuk.