Spagetti rákhússal
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát.
2. Hozzáadjuk a friss i vagy fagyasztott rákhúst, és 2-3 percig kevergetve pirítjuk.
3. A fokhagymás rákot kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük és kb. 25 percig főzzük, amíg besűrűsödik.
4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Ha megfőtt, lecsöpögtetjük és belekeverjük a mártásba. Visszatesszük a rákot is, és öszszemelegítjük. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.