Spagetti rákhússal

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Spagetti rákhússal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
40 dkg mélyhűtött rákhús
vagy
40 dkg friss rákhús
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 gerezd zúzott fokhagyma
75 dkg hámozott, negyedelt paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát.

2. Hozzáadjuk a friss i vagy fagyasztott rákhúst, és 2-3 percig kevergetve pirítjuk.

3. A fokhagymás rákot kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük és kb. 25 percig főzzük, amíg besűrűsödik.

4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Ha megfőtt, lecsöpögtetjük és belekeverjük a mártásba. Visszatesszük a rákot is, és öszszemelegítjük. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Spagetti rákhússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2480 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Spagetti rákhússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recepttár