Spagetti a tenger gyümölcseivel



Elkészítés:
1. A héjas fekete és vénuszkagylót hideg vízben 60 percig áztatjuk.
2. A kalmár és a tintahal törzsét karikára vágjuk.
3. Nagy serpenyőben 3 evőkanál olajat forrósítunk és beletesszük a kagylót. Közepes lángon kb. 10 percig főzzük. Amelyik kagyló héja nem nyílt ki, kidobjuk.
4. Másik serpenyőben megforrósítjuk a maradék olajat, beletesszük a zúzott fokhagymát, a cseresznyepaprikát, az apróra vágott petrezselymet, majd hozzáadjuk a kalmárt és a tintahalat. Sóval, borssal ízesítjük, 1-2 percig sütjük. Felöntjük a borral, 10-12 percig főzzük, majd beletesszük a garnélarákot is. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kagylót.
5. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente főzzük. Lecsöpögtetjük és beleöntjük a serpenyőbe. Összemelegítjük.