Spagetti a tenger gyümölcseivel

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
30 dkg héjas fekete kagyló
30 dkg héjas vénuszkagyló
30 dkg tisztított, karikára vágott kalmár
30 dkg tisztított, karikára vágott tintahal
30 dkg garnélarák
vagy
30 dkg scampi
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál szárított őrölt cseresznyepaprika
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 és ¼ dl száraz fehérbor
1 csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A héjas fekete és vénuszkagylót hideg vízben 60 percig áztatjuk.

2. A kalmár és a tintahal törzsét karikára vágjuk.

3. Nagy serpenyőben 3 evőkanál olajat forrósítunk és beletesszük a kagylót. Közepes lángon kb. 10 percig főzzük. Amelyik kagyló héja nem nyílt ki, kidobjuk.

4. Másik serpenyőben megforrósítjuk a maradék olajat, beletesszük a zúzott fokhagymát, a cseresznyepaprikát, az apróra vágott petrezselymet, majd hozzáadjuk a kalmárt és a tintahalat. Sóval, borssal ízesítjük, 1-2 percig sütjük. Felöntjük a borral, 10-12 percig főzzük, majd beletesszük a garnélarákot is. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kagylót.

5. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente főzzük. Lecsöpögtetjük és beleöntjük a serpenyőbe. Összemelegítjük.

Spagetti a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1880 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Spagetti a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
könyvek