Szicíliai narancsos spagetti

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szicíliai narancsos spagetti
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
4 db hámozott, darabolt narancs
vagy
4 db hámozott, darabolt vérnarancs
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát, és hozzáadjuk a lecsöpögtetett, villával szétnyomott szardellafilét..

3. Megszórjuk a zsemlemorzsával, 2-3 percig sütjük, majd felöntjük a borral, és 3 percig főzzük.

4. Közben a narancsot meghámozzuk, gerezdjeire szedjük és feldaraboljuk.

5. A narancsot a serpenyőbe tesszük és összemelegítjük. Megsózzuk.

6. A tésztát leszűrjük és beleöntjük a serpenyőbe. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Szicíliai narancsos spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2713 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Szicíliai narancsos spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
google+