Sorrentói spagetti

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sorrentói spagetti
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg konzerv konzervparadicsom
10 szem karikára vágott zöld olívabogyó
50 dkg spagetti
1 és ¼ dl száraz fehérbor
2 teáskanál sós lében eltett kapribogyó
2 db csípős fűszerpaprika
6 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szardellafilé olajában üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott olajbogyót, az ugyancsak karikára vágott csípős fűszerpaprikát és a leöblített, lecsöpögtetett kapribogyót. 3-4 percig kevergetve pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a szardellafilét és felöntjük a borral. 3 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a konzervparadicsomot a levével együtt. Sóval, borssal ízesítjük és nagyon kis lángon 60 percig főzzük. Ha szükséges, forró vízzel pótoljuk az elpárolgott nedvességet.

4. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Ha megfőtt, lecsöpögtetjük és belekeverjük a mártásba.

Sorrentói spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2522 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Sorrentói spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
most van szezonja