Hosszú orsótészta póréval

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hosszú orsótészta póréval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál karikára vágott póréhagyma
50 dkg orsótészta
vagy
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 dkg vaj
1 dl forró víz
1 dl tejföl
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej kockára vágott hagyma
12 dkg húsos, csíkokra vágott füstölt szalonna
vagy
12 dkg csíkokra vágott pancetta
5 dkg kemény juhsajt
vagy
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított póréhagyma haragoszöld részét levágjuk, a többit vékonyan felkarikázzuk.

2. Serpenyőben olajat és vajat forrósítunk. Beletesszük a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott pancettát vagy húsos füstölt szalonnát és megpirítjuk.

3. Hozzáadjuk a pórékarikákat, 1 percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük a vízzel és kis lángon, fedő alatt megpároljuk. Sóval, borssal ízesítjük. A tejfölben kikeverjük a tojássárgáját és belekeverjük a mártásba.

4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

5. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Hosszú orsótészta póréval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1400 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Hosszú orsótészta póréval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
vegetáriánus ételek