Spagetti a tenger gyümölcseivel



Elkészítés:
1. A héjas fekete és vénuszkagylót hideg vízben 60 percig áztatjuk.
2. A kalmár törzsét karikára, a csápokat kisebb darabokra vágjuk.
3. Nagy serpenyőben 3 evőkanál olajat forrósítunk és beletesszük a kagylót. Közepes lángon kb. 10 percig főzzük. Amelyik kagyló héja nem nyílt ki, kidobjuk.
4. Másik serpenyőben megforrósítjuk a maradék olajat. Beletesszük a zúzott fokhagymát, a darált szárított cseresznyepaprikát és az apróra vágott petrezselymet. 1 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a kalmárt. Sóval, borssal ízesítjük, 1-2 percig sütjük, majd felöntjük a borral.
5. 10-12 percig főzzük, majd beletesszük a garnélarákot is. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kagylót (ízlés szerint kiszedjük a héjából). További 2 percig főzzük.
6. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.
7. Leszűrjük és beleöntjük a serpenyőbe. Összemelegítjük és azonnal tálaljuk.