Gombás metélt

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gombás metélt
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szeletelt vegyes gomba
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ dl száraz száraz fehérbor
12 szem félbevágott koktélparadicsom
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej kockára vágott hagyma
ízlés szerint
néhány szál apróra vágott petrezselyemzöld
néhány levél friss, apróra vágott bazsalikom
ízlés szerint szárított őrölt cseresznyepaprika

Elkészítés:

1. A gombát (csiperke, vargánya, laska, stb,) megtisztítjuk, megmossuk, a nagyobbakat felszeleteljük.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a darált szárított cseresznyepaprikát, majd 1 perc múlva a gombát is.

3. Megsózzuk, és nagy lángon néhány percig pirítjuk. Felöntjük a borral, hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomot, és 10 percig főzzük.

4. Apróra vágott petrezselyemmel és bazsalikomlevelekkel fűszerezzük.

5. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

6. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Összemelegítjük, és melegen tálaljuk.

Gombás metélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1465 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Gombás metélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
tippek, fortélyok