Szalonnás spagetti

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szalonnás spagetti
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
18 dkg húsos, csíkokra vágott füstölt szalonna
vagy
18 dkg csíkokra vágott pancetta
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyem
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 szelet szikkadt, kockára vágott fehérkenyér
10 dkg kemény, reszelt juhsajt
vagy
10 dkg reszelt pecorino sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csíkokra vágott szalonnát serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és 1-2 percig kevergetve pirítjuk. A szalonnapörcöt kivesszük és félretesszük.

2. A visszamaradt zsiradékhoz 2 evőkanál olívaolajat öntünk. Beletesszük a kockákra vágott kenyeret. Minden oldalon aranysárgára sütjük.

3. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

4. Leszűrjük, serpenyőbe öntjük, és meglocsoljuk a maradék olajjal. Visszatesszük a szalonnapörcöt, belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és a reszelt pecorino sajtot.

5. Sóval, borssal ízesítjük és összemelegítjük.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Szalonnás spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1080 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Szalonnás spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
most van szezonja