Linguine paradicsommal és kapribogyóval

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Linguine paradicsommal és kapribogyóval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
6 nagyobb hámozott, negyedelt paradicsom
vagy
50 dkg linguine
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál szárított oregánó
1 kisebb csípős, csíkokra vágott fűszerpaprika
1 fej kockára vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Serpenyőben olajat forrósítunk, és üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

2. Hozzáadjuk a leöblített, lecsöpögtetett kapribogyót és a szárított oregánót, majd a csíkokra vágott fűszerpaprikát és a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot.

3. Sóval, borssal ízesítjük, és lefedve 12-15 percig főzzük. Frissen vágott petrezselyemmel megszórjuk.

4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

5. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Összemelegítjük.

Linguine paradicsommal és kapribogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1753 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Linguine paradicsommal és kapribogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
pinterest