Spagetti csípős paradicsommártással

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti csípős paradicsommártással
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál szárított őrölt cseresznyepaprika
100 dkg félbevágott koktélparadicsom
50 dkg spagetti
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
néhány levél friss, csíkokra vágott bazsalikom

Elkészítés:

1. A koktélparadicsomot félbevágjuk és tálba tesszük.

2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a csíkokra vágott friss bazsalikomleveleket, a darált szárított cseresznyepaprikát, és jól összekeverjük.

3. Serpenyőben olajat forrósítunk és beleöntjük a tál tartalmát. Nagy lángon, gyakran kevergetve 5-6 percig főzzük. Megsózzuk.

4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

5. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. További 2 percig főzzük.

Spagetti csípős paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 735 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Spagetti csípős paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
lexikon