Tojásos makaróni articsókával

| , Tojásos makaróni receptek
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tojásos makaróni articsókával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db friss, tisztított articsóka
2 db felvert tojás
50 dkg makaróni
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 és fél dl víz
2 és fél dl száraz száraz fehérbor
1 fej kockára vágott hagyma
10 dkg húsos, csíkokra vágott füstölt szalonna
vagy
10 dkg csíkokra vágott pancetta
6 dkg kemény, reszelt juhsajt
vagy
6 dkg reszelt pecorino sajt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított olajon megpirítjuk a csíkokra vágott szalonnát.

2. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.

3. Az articsóka külső leveleit leszedjük, a belső, száraz szálakat kiszedjük. Az articsókaszívet vékonyan felszeleteljük, serpenyőben 10 percig pároljuk.

4. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog.

5. Sózzuk és felöntjük a vízzel. 15 percig főzzük.

6. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a serpenyőbe öntjük az articsókához.

7. Összekeverjük és ráöntjük a felvert tojást. Hagyjuk megszilárdulni. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Tojásos makaróni articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1568 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Tojásos makaróni articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
cikkek