Tojásos makaróni articsókával



Elkészítés:
1. Megforrósított olajon megpirítjuk a csíkokra vágott szalonnát.
2. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
3. Az articsóka külső leveleit leszedjük, a belső, száraz szálakat kiszedjük. Az articsókaszívet vékonyan felszeleteljük, serpenyőben 10 percig pároljuk.
4. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog.
5. Sózzuk és felöntjük a vízzel. 15 percig főzzük.
6. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a serpenyőbe öntjük az articsókához.
7. Összekeverjük és ráöntjük a felvert tojást. Hagyjuk megszilárdulni. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.