Zöldséges fodros metélt

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Zöldséges fodros metélt
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db konzerv articsókaszív
2 kisebb kockára vágott cukkini
2 szál karikára vágott póréhagyma
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 dkg vaj
4 evőkanál víz
1 ¾ dl tejszín
8 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított póréhagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk, majd megforrósított vajon üvegesre pároljuk.

2. Sóval, borssal ízesítjük, felöntjük a vízzel, és fedő alatt 10 percig pároljuk.

3. Felöntjük a tejszínnel, és nagyon kis lángon addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik.

4. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

5. Közben serpenyőben olajat forrósítunk és megpároljuk a kockára vágott sárgarépát és cukkinit. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a lecsöpögtetett konzerv articsókaszívet.

6. A tésztát leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Hozzáadjuk a párolt zöldségeket is.

7. Összemelegítjük, majd reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Zöldséges fodros metélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1978 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Zöldséges fodros metélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recept beküldése