Bucatini hagymás paradicsommártással

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bucatini hagymás paradicsommártással
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg érett, hámozott paradicsom
60 dkg karikára vágott vöröshagyma
50 dkg makaróni
vagy
50 dkg bucatini
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 és ¼ dl száraz száraz vörösbor
15 dkg húsos, csíkokra vágott füstölt szalonna
vagy
15 dkg csíkokra vágott pancetta
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított hagymát karikára vágjuk, majd megforrósított olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húsos füstölt szalonnát és további 3-4 percig sütjük.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot és 10 percig főzzük.

3. Sóval, borssal ízesítjük, felöntjük a borral és kis lángon, lefedve további kb. 1 órát főzzük. Közben gyakran megkeverjük.

4. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

5. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba.

A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Bucatini hagymás paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1257 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Bucatini hagymás paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
facebook