Spagettifrittata

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagettifrittata
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db tojás
50 dkg spagetti
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor friss petrezselyemzöld
2 gerezd zúzott fokhagyma
50 dkg hámozott, negyedelt paradicsom
25 dkg szeletelt mozzarella sajt
6 dkg kemény, reszelt juhsajt
vagy
6 dkg , reszelt pecorino sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint friss, csíkokra vágott bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. Serpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk, és üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, és 10 percig főzzük.

3. Belekeverjük a csíkokra vágott friss bazsalikomleveleket.

4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

5. A tojásokat tálba ütjük, felverjük, majd belekeverjük a reszelt pecorino sajt felét és az apróra vágott petrezselymet.

6. A tésztát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és újra lecsöpögtetjük. Belekeverjük a tojásba. Hozzáadjuk a paradicsommártást, és jól összekeverjük.

7. Serpenyőben megforrósítjuk a maradék olajat és beletesszük a tojásos spagetti felét. Egyenletesen szétterítjük. Meghintjük a darabokra vágott borsos szalámival és beborítjuk a felszeletelt pizzamozzarellával. Meghintjük a maradék reszelt pecorinóval. Ráhalmozzuk a maradék tojásos spagettit és egyenletesen szétterítjük.

8. Kis lángon kb. 8 percig sütjük, amíg a tojás megszilárdul és a spagetti ropogóssá válik.

9. Fedő vagy lapos tányér segítségével óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is ropogósra sütjük.

Spagettifrittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1570 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Spagettifrittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recepttár