Ziti póréhagymával és füstölt sajttal

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ziti póréhagymával és füstölt sajttal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál karikára vágott póréhagyma
50 dkg ziti
10 dkg reszelt füstölt sajt
vagy
10 dkg reszelt scamorza sajt
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
75 dkg friss, hámozott paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a megtisztított, felkarikázott pórét. 2-3 perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és további 1 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon 25-30 percig főzzük.

3. A tésztát a szokásos módon bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

4. A tésztát leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Könnyen meghámozható a paradicsom, ha az alját vagy a tetejét keresztirányban bevágjuk, egy pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe mártjuk. Ilyenkor a paradicsomot kicsit megnyomva szinte "kiugraszthatjuk" a héjából.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Ziti póréhagymával és füstölt sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1412 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Ziti póréhagymával és füstölt sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recepttár