Tarka fodros metélt

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Tarka fodros metélt
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb kockára vágott piros húsú paprika
1 kisebb kockára vágott zöldpaprika
1 fej fokhagyma
4 db hámozott, apróra vágott paradicsom
60 dkg héjas, kockára vágott cukkini
1 evőkanál friss, apróra vágott zöldfűszer
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A fokhagymafejet alufóliába csomagoljuk, és 150 fokos sütőben 45 percig sütjük.

2. Közben a megtisztított paprikát kockára vágjuk, és 2 evőkanál megforrósított olajon 5 percig sütjük.

3. A cukkinit héjastól kockára vágjuk és a paprikához adjuk.

4. 3 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a lehéjazott, felaprított paradicsomot. 3 percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.

5. A sült fokhagymagerezdek belét kinyomjuk és belekeverjük a zöldségekbe. Felöntjük fél pohár vízzel, és 5-10 percig főzzük.

6. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

7. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Frissen vágott zöld fűszerekkel (kakukkfű, bazsalikom, majoránna) megszórva tálaljuk.

Tarka fodros metélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2450 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Tarka fodros metélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
lexikon