Linguine citrommal és mentával

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Linguine citrommal és mentával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 db friss mentalevél
1 db citrom leve és héja
vagy
50 dkg linguine
2 evőkanál olívaolaj
½ szem apróra vágott cseresznyepaprika
2 szál darabolt zöldhagyma
50 dkg félbevágott koktélparadicsom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A citrom héját nagyon vékonyan, spirál alakban levágjuk (csak a sárga részt). Forró vízbe tesszük, 2 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük, és nagyon vékonyan felszeleteljük.

2. A citrom levét nagy tálba facsarjuk. Hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomot, a citromhéjat, az apróra vágott cseresznyepaprikát (el is hagyható), a darabolt zöldhagymát, az olívaolajat, a friss mentaleveleket és a sót.

3. Egy óráig állni hagyjuk, hogy jól összeérjenek az ízek.

4. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

5. Hideg vízzel leöblítjük és kihűtjük. Jól lecsöpögtetjük és belekeverjük a mártásos tálba. Néhány percig állni hagyjuk. Hideg előételként kínáljuk.

Linguine citrommal és mentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1322 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Linguine citrommal és mentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recept beküldése