Szardellás makaróni

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szardellás makaróni
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg bucatini
vagy
50 dkg makaróni
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál kapribogyó
6 szem kimagozott, apróra vágott fekete olajbogyó
12 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szardellát villával szétnyomkodjuk és elkeverjük a saját olajában.

2. A tésztát a szokásos módon bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

3. A zsemlemorzsát az olívaolajban aranybarnára pirítjuk. Az olajbogyót kimagozzuk és felaprítjuk, majd a lecsöpögtetett kapribogyóval együtt nagy serpenyőbe tesszük. Hozzáadjuk a szardellát az olajával együtt és megmelegítjük.

4. A tésztát leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Megszórjuk a pirított zsemlemorzsával. Frissen őrölt borssal meghintve kínáljuk.

Szardellás makaróni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1522 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Szardellás makaróni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
hírlevél