Makaróni csípős brokkolival

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Makaróni csípős brokkolival
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szem apróra vágott cseresznyepaprika
60 dkg rózsáira bontott brokkoli
50 dkg bucatini
vagy
50 dkg makaróni
1 késhegynyi őrölt fahéj
4 evőkanál olívaolaj
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 gerezd zúzott fokhagyma
8 dkg kemény, reszelt juhsajt
vagy
8 dkg reszelt pecorino sajt
ízlés szerint
igény szerint friss, csíkokra vágott bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát felkarikázzuk és sós vízben kb. 10 perc alatt nem túl puhára főzzük.

2. Leszűrjük, a főzővizet visszaöntjük a lábosba és beletesszük a makarónit vagy bucatinit, s al dente (rugalmasra) főzzük.

3. Közben serpenyőben olajat forrósítunk, melyben megpirítjuk a zúzott fokhagymát, a nagyon apróra vágott cseresznyepaprikát, a felaprított petrezselymet és a csíkokra vágott bazsalikomleveleket.

4. Meghintjük az őrölt fahéjjal és beleteszszük a brokkolit. Kis lángon, gyakran keverve 2-3 percig pároljuk.

5. A tésztát leszűrjük, a serpenyőbe öntjük, majd összemelegítjük.

6. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Makaróni csípős brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1889 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Makaróni csípős brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recepttár