Cukkinis spagetti

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cukkinis spagetti
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg karikára vágott cukkini
50 dkg spagetti
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 dkg vaj
5 dkg reszelt parmezán sajt
2 dl tejszín
15 dkg morzsolt márványsajt
vagy
15 dkg morzsolt gorgonzola sajt
10 dkg tehéntúró
vagy
10 dkg ricotta sajt
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát a szokásos módon bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

2. Közben a cukkinit megmossuk, felkarikázzuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, és a cukkini karikákat aranysárgára sütjük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Melegen tartjuk.

3. A vajat lábosban felolvasztjuk, hozzáadjuk a szétmorzsolt gorgonzola sajtot és felöntjük a tejszínnel. Kis lángon melegítjük. Ha felolvadt, belekeverjük a szétmorzsolt ricottát vagy tehéntúrót és a reszelt parmezán sajtot. Sóval, fehér borssal ízesítjük, és állandó keverés mellett krémesre főzzük.

4. A tésztát leszűrjük, a mártásos serpenyőbe öntjük, majd belekeverjük a cukkini karikákat is.

5. Összemelegítjük. Frissen őrölt borssal megszórva, melegen tálaljuk.

Cukkinis spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1665 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Cukkinis spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
van itthon