Makaróni mandulás paradicsommártásban

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Makaróni mandulás paradicsommártásban
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg bucatini
vagy
50 dkg makaróni
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej kockára vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
10 dkg hámozott mandula
2 szelet szikkadt félbarna kenyér
8 dkg kemény, reszelt juhsajt
vagy
8 dkg reszelt pecorino sajt

Elkészítés:

1. Egy evőkanál olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

2. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 20-25 percig főzzük.

3. A hámozott mandulát száraz serpenyőben néhány percig pirítjuk, majd durvára vágjuk.

4. A kenyérszeletekről levágjuk a héjat, kisebb kockákra vágjuk, és a maradék olajon minden oldalán ropogósra sütjük.

5. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben rugalmasra főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba.

6. Reszelt sajttal, pirított mandulával és pirított kenyérkockákkal meghintve kínáljuk

A mandula finomabb és gusztusosabb lesz, ha leforrázzuk. Ekkor barna héja könnyen eltávolítható. Jobban kiadja ízét a mandula, ha ezután szárazon, enyhén megpirítjuk.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Makaróni mandulás paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1797 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Makaróni mandulás paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recepttár