Kolbászos ziti

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kolbászos ziti
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg ziti
vagy
50 dkg csőtészta
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 és ¼ dl száraz száraz fehérbor
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej kockára vágott hagyma
50 dkg hámozott, konzerv paradicsom
12 dkg friss sajt
vagy
12 dkg gomolyasajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
néhány szál friss petrezselyemzöld
ízlés szerint friss majoránna

Elkészítés:

1. A paprika nélküli kolbász bőrét villával megszurkáljuk. Serpenyőbe tesszük, aláöntjük az olajat, és fedő alatt 10 percig süljük.

2. Hozzáadjuk a babért, a hagymát és a zúzott fokhagymát. További 5 percig sütjük.

3. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség nagy része elpárolog.

4. Hozzáadjuk a paradicsomot és összefőzzük (kb. 20 perc).

5. Sóval, borssal, majoránnával és petrezselyemmel ízesítjük.

6. A kolbászt kivesszük, bőrét lehúzzuk, húsát apróra vágjuk és visszatesszük a mártásba.

7. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente főzzük. Leszűrjük, előmelegített tálba halmozzuk és ráöntjük a mártást.

8. Rámorzsoljuk a gomolyát.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Kolbászos ziti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1606 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Kolbászos ziti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recept beküldése