Ziti túróval, paradicsommal és pestóval



Elkészítés:
1. A tésztát kisebb darabokra tördeljük, majd a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben rugalmasra (al dente) főzzük.
2. Közben a koktélparadicsom héját lehúzzuk, majd félbevágjuk.
3. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, és 2-3 percig pároljuk.
4. A tésztát leszűrjük, előmelegített tálba halmozzuk és rámorzsoljuk a tehéntúrót.
5. Belekeverjük a pestót és a fokhagymás paradicsomot.
6. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Pesto

1. A kissé felaprított friss bazsalikomleveleket robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot, a szétnyomott fokhagymát és a fenyőmagot. Sima krémmé keverjük.
2. Vékony sugárban csorgatjuk hozzá az olajat, állandó keverés mellett. Sóval ízesítjük.
3. Főtt tésztába keverve vagy burgonyagnocchira csöpögtetve fogyasztjuk.