Makaróni szalonnás paradicsommártással

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető olcsó
Makaróni szalonnás paradicsommártással
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg bucatini
vagy
50 dkg makaróni
18 dkg húsos, csíkokra vágott füstölt szalonna
vagy
18 dkg csíkokra vágott pancetta
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított őrölt cseresznyepaprika
1 fej kockára vágott hagyma
6 dkg kemény, reszelt juhsajt
vagy
6 dkg reszelt pecorino sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húsos füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk.

2. A pörcöt kivesszük. A szalonnazsírhoz hozzáadjuk az olívaolajat is, és a zsiradékban üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

3. Hozzáadjuk a konzervparadicsomot a levével együtt. Sóval, borssal, darált szárított cseresznyepaprikával ízesítjük.

4. Fedő alatt, kis lángon összefőzzük. Visszatesszük a szalonnapörcöt.

5. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. 2 perc alatt összemelegítjük.

6. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Makaróni szalonnás paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1120 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Makaróni szalonnás paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recept beküldése