Linguine szélesbabbal

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Linguine szélesbabbal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg hüvelyes szélesbab
vagy
50 dkg linguine
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
5 dkg vaj
3 ág friss rozmaring
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej kockára vágott hagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot kifejtjük a hüvelyéből, majd hideg vízbe tesszük.

2. A megtisztított fokhagymát félbevágjuk, serpenyőbe tesszük, aláöntjük az olívaolajat. Hozzáadjuk a vaj felét és a friss rozmaringágakat.

3. Kis lángon addig sütjük, amíg a fokhagyma barnulni nem kezd. Az olajból kivesszük a fokhagymát és a rozmaringágakat.

4. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük a levessel, és fedő alatt megpároljuk (kb. 20 perc).

5. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

6. Leszűrjük, előmelegített tálba halmozzuk és ráöntjük a mártást.

7. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk. Rámorzsoljuk a maradék vajat is.

Marhahúsleves

Marhahúsleves
1 db hámozott burgonya
1 szál hámozott fehérrépa
2 szál hámozott sárgarépa
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hámozott hagyma
2 db paradicsom
igény szerint apró tészta vagy
igény szerint cérnametélt
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Linguine szélesbabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1472 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Linguine szélesbabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
könyvek