Linguine szélesbabbal



Elkészítés:
1. A babot kifejtjük a hüvelyéből, majd hideg vízbe tesszük.
2. A megtisztított fokhagymát félbevágjuk, serpenyőbe tesszük, aláöntjük az olívaolajat. Hozzáadjuk a vaj felét és a friss rozmaringágakat.
3. Kis lángon addig sütjük, amíg a fokhagyma barnulni nem kezd. Az olajból kivesszük a fokhagymát és a rozmaringágakat.
4. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük a levessel, és fedő alatt megpároljuk (kb. 20 perc).
5. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.
6. Leszűrjük, előmelegített tálba halmozzuk és ráöntjük a mártást.
7. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk. Rámorzsoljuk a maradék vajat is.
Marhahúsleves

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.
2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.
3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.
4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.