Spagetti spárgával

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti spárgával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg hámozott, darabolt zöldspárga
50 dkg spagetti
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
50 dkg érett, friss paradicsom
8 dkg kemény juhsajt
vagy
8 dkg érett pecorino sajt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöld spárga fás alját levágjuk, a kemény részeket meghámozzuk. Kisujjnyi darabokra vágjuk, a spárgacsúcsokat félretesszük.

2. A többit serpenyőbe tesszük, aláöntjük az olívaolajat és kis lángon, fedő alatt 5 percig pároljuk.

3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk és kis lángon, fedő alatt 15 percig pároljuk.

4. Hozzáadjuk a spárgacsúcsokat és további kb. 10 percig főzzük, amíg a spárga meg nem puhul.

5. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

6. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Spagetti spárgával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2293 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Spagetti spárgával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
google+