Ligúriai tészta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ligúriai tészta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg darabolt zöldbab
2 nagy hámozott, kockára vágott burgonya
4 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
1 csokor friss bazsalikom
2 evőkanál fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A meghámozott burgonyát kockára vágjuk. Egy fazék sós vízbe tesszük, hozzáadjuk a feldarabolt zöld hüvelyű babot és felforraljuk. 5 perc főzés után hozzáadjuk a fodros metéltet is.

2. Addig főzzük, amíg a burgonya és a bab meg nem puhul (további kb. 12 perc).

3. Közben a megtisztított fokhagymát, az olívaolajat, a fenyőmagot, a reszelt parmezán sajtot és a friss bazsalikomleveleket robotgépben összeturmixoljuk.

4. A mártást nagy tálba tesszük és belekeverünk három evőkanálnyit a főzővízből. Jól összekeverjük.

5. A tésztát és a zöldségeket lecsöpögtetjük, és a tálba tesszük.

6. Összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük és melegen tálaljuk.

Ligúriai tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1419 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Ligúriai tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
könyvek