Szalonnás-hagymás spagetti

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szalonnás-hagymás spagetti
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej kockára vágott vöröshagyma
50 dkg spagetti
15 dkg húsos, csíkokra vágott füstölt szalonna
vagy
15 dkg csíkokra vágott pancetta
4 evőkanál olívaolaj
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 db szárított, apróra vágott piros chilipaprika
25 dkg kemény, reszelt juhsajt
vagy
25 dkg reszelt pecorino sajt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

2. A húsos füstölt szalonnát csíkokra, a megtisztított hagymát kockára vágjuk.

3. A petrezselymet és a szárított csípős paprikát felaprítjuk. Megforrósított olajon megpirítjuk a szalonnát. A pörcöt kivesszük, a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a csípős paprikát, visszatesszük a szalonnapörcöt.

4. A tésztát leszűrjük és belekeverjük a szalonnás hagymába.

5. Reszelt sajttal és frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Szalonnás-hagymás spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2325 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Szalonnás-hagymás spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
bevásárlólista