Sült zöldségmártás

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 55 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Sült zöldségmártás
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg ricotta
4 dkg szeletelt, kimagozott fekete olajbogyó
20 dkg konzerv articsókaszív
2 db paradicsom
2 db szeletelt cukkini
1 kisebb szeletelt padlizsán
1 csipet
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
néhány szál friss oregánó

Elkészítés:

1. A padlizsánt és a cukkinit egy szűrőbe tesszük egy tál felett, bőségesen besózzuk, és állni hagyjuk 15-20 percig. Közben a paprikát kimagozzuk, nagy darabokra vágjuk. Héjával felfelé forró grill alatt addig sütjük, amíg a héja felhólyagzik és megfeketedik. Műanyag zacskóban hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. A paprika negyedét tegyük félre a díszítéshez, a többit tegyük (nem fém) tálba.

2. Az olívaolaj felét egy tálba öntjük, beleteszünk 1 gerezd fokhagymát, csipetnyi sót, és összekeverjük. Leöblítjük a padlizsánt és a cukkinit, papírtörlőn lecsepegtetjük. A padlizsán felét egy teflon- vagy fóliával bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a fokhagymás olajjal. Nagyon forró grillen 4-6 percig sütjük mindkét oldalon, amíg aranyszínű lesz, közben az olajjal kenegetjük. A padlizsán könnyen megég, legyünk óvatosak. Hagyjuk kihűlni, amíg ugyanígy megsütjük a cukkinit. Tegyük a piros paprikához.

3. Hosszában felszeleteljük a paradicsomot, teflon- (vagy fóliával bélelt) tepsire tesszük, megkenjük a fokhagymás olajjal. Kicsit csökkentjük a hőmérsékletet, 10-15 percig grillezzük, amíg megpuhul. A tálba tesszük a többi zöldséghez.

4. Az articsókát negyedekre vágjuk, a tálba tesszük. Összekeverjük a maradék fokhagymát a maradék olívaolajjal, ráöntjük a zöldségekre. Szorosan lefedjük, és legalább 120 percre a hűtőbe tesszük.

5. Leszűrjük a zöldséget, és a robotgéppel összedolgozzuk a ricottával. Félreteszünk egy evőkanálnyi olajbogyót a díszítéshez, a többit a robotgépbe tesszük. Rövid menetekben összedolgozzuk, majd egy (nem fém) tálba tesszük,

műanyag fóliával letakarjuk. Legalább 120 percen át hűtjük.

6. A félretett paprikát vékony csíkokra vágjuk, és elrendezzük a mártás tetején az olajbogyóval együtt.

Sült zöldségmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2423 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Sült zöldségmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
recepttár