Tojás lazaccal és kapribogyóval

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tojás lazaccal és kapribogyóval
Adag: 8-12 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál apróra vágott kapribogyó
20 dkg szeletelt füstölt lazac
12 db tojás
12 dl majonéz
1 evőkanál friss, apróra vágott kapor
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint kapor

Elkészítés:

1. A tojást egy edénybe tesszük, hideg vizet öntünk rá, és lassan felforraljuk. Óvatosan megkeverjük a forrásban lévő vízben, hogy középre kerüljön a sárgája. 7 percig főzzük, hideg vízben Leöblítjük, meghámozzuk. Hosszában félbevágjuk.

2. Kivesszük a sárgáját, reszelőn át egy tálba nyomjuk, összekeverjük a kapribogyóval, a kaporral és a majonézzel. Villával összedolgozzuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. Csillagvégű nyomócsővel kis rózsákat nyomunk a keverékből a tojásfehérjékbe.

4. Apróra tépjük a lazacszeleteket, a tojás tetejére tesszük. Kaporral díszítjük, esetleg fekete borssal. Tálaljuk.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Tojás lazaccal és kapribogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1122 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Tojás lazaccal és kapribogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
facebook